Selecteer een pagina

Tips


Hoe ga je om met iemand die depressief is?

Wanneer iemand depressief is, heeft dit niet alleen een grote impact op het leven van die persoon, maar ook op zijn of haar omgeving. Een depressie heb je niet alleen. Zoals degene met een depressie lijdt, lijden andere gezins- en familieleden ook. Het valt niet mee om samen te leven met iemand met een depressie. Het kan erg moeilijk zijn om de ander te zien worstelen. Elkaar niet begrijpen kan erg lastig zijn waardoor spanningen soms snel oplopen. Mede doordat er vaak onbegrip is, niet weten wat te doen of juist dingen te doen waarvan jij denkt dat deze goed zijn voor iemand met een depressie, maar wat bij de persoon met een depressie juist averechts werkt, kan het helpen om met een aantal dingen rekening te houden.

Vergeet niet dat niemand zich zo wil voelen, maar dat ook jij hierin duidelijk moet zijn. Wees duidelijk in wat je wilt en geef je grenzen aan. Voor iemand die depressief is, is het heel moeilijk om nog iets positiefs te zien. Alles voelt zwaar en alles is al snel teveel. Ook wanneer anderen het goed bedoelen, kan iemand met een depressie zich snel aangevallen of opgejaagd voelen. Daarom geef ik een aantal belangrijke tips.

Maak van je goed voelen de hoogste prioriteit 

 

Gratis e-book: 8 duidelijke kenmerken van een depressie

Iedereen heeft wel eens een rotdag of een dag waarop alles niet gaat zoals je het graag zou willen. Soms heb je een dag dat alles tegen lijkt te zitten en je het liefst je bed induikt om vervolgens de volgende dag, met weer nieuwe energie aan de dag te beginnen. Iedereen heeft wel eens een dipje. Dit kan een paar dagen aanhouden. Dat is niet fijn, maar je komt er wel weer uit. Ups en downs horen bij het leven. Echter, wanneer jij je heel lang heel erg somber voelt en niet de energie en levensvreugde kunt vinden die je normaal wel hebt, is er misschien meer aan de hand.

Zelf kreeg ik mijn eerste depressie toen ik 13 was. Na 20 jaar last te hebben gehad van steeds terugkerende depressies, weet ik als geen ander hoe het voelt om in zo´n diep dal te zitten.

Het voelt als mijn missie om mensen te helpen die hetzelfde meemaken of in een soortgelijke situatie zitten en hier, net als ik, sterker en krachtiger uit willen komen. Ik geloof er helemaal in want ik weet waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. En wat ik kan, kun jij ook!

Het is misschien niet makkelijk, maar het is het absoluut waard!!

Om je te helpen heb ik een aantal duidelijke kenmerken beschreven van een depressie. Uiteraard kunnen deze verschillen. Je hoeft ook niet alle kenmerken te hebben om depressief te zijn. Ieder mens is anders en iedere depressie ook.

Mocht je na het lezen van mijn tekst meer willen lezen over de kenmerken van een depressie of wil je weten of jij wellicht in een depressie zit, dan kun je hieronder mijn e-book met 8 duidelijke kenmerken gratis downloaden.

 

“Je bent hier op aarde om te vliegen, vrij te zijn en je vleugels uit te slaan. Om te doen wat diep vanbinnen goed voelt zodat je vanuit jezelf liefdevol en krachtig op eigen benen kunt staan.”

Lisette van Gurp

Gratis E-book: 8 duidelijke kenmerken van een depressie

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste ontwikkelingen en daarnaast gratis tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt ingeschreven, dank je wel!