Selecteer een pagina

Wanneer ik de woonkamer binnenloop, valt hij me gelijk op, een prachtige duif met glanzende groene en paarse veren. Hij zit op de schutting, opvallend dichtbij het raam. Zal hij van de buurman zijn? De buurman heeft postduiven, maar terwijl ik daar aan denk, krijg ik het vreemde gevoel dat dit geen gewone duif is. Hij zit heel dichtbij en kijkt steeds de woonkamer in. Ik schrik als ik ineens de kat van de buren op de duif af zie sluipen. Ik bedenk me geen moment en ren zwaaiend met mijn armen naar buiten. Nog steeds wel voorzichtig, want ik wil alleen de kat wegjagen, niet de duif. Terwijl ik terug naar de achterdeur loop, kijk ik naar de plek waar de duif zit en tot mijn verbazing zit hij nog steeds op de schutting. Hmm, dit is best vreemd. Zo dichtbij en nog steeds op zijn plekje. Voldaan dat mijn missie geslaagd is, ga ik weer naar binnen en doe wat dingetjes in huis. Steeds wanneer ik de woonkamer in loop, probeer ik zo onopvallend mogelijk te kijken of hij er nog zit.

Een keuze maken

Wanneer de schemer in valt, zie ik dat hij zich lekker op zijn plekje heeft genesteld. Op zijn gemakje poetst hij zijn mooie verenkleed. Hij voelt zich blijkbaar thuis en ik krijg een hele fijne kriebel in mijn buik. Die avond volg ik een webinar. Hierin krijg je informatie over een bepaald onderwerp. Kort voordat het webinar begint, kijk ik nog eenmaal naar buiten en zie ik, in het licht van de buitenlamp, het silhouet van de duif. Hij zit er nog en weer voel ik die kriebel in mijn buik. Het webinar is erg interessant en ik merk dat ik de duif ‘vergeet’. Op het einde van het webinar wordt een aanbod gedaan om een dienst te kopen. En waar ik normaal heel erg veel moeite heb met het maken van een keuze en maandenlang kan twijfelen, gaat het deze avond vanzelf. Ik maak voor mijzelf een belangrijke stap in mijn ontwikkeling; een stap die veel geld kost, maar waarvan ik voel dat het echt bij mij past. Ik kan het niet verklaren, maar ergens diep vanbinnen voel ik dat ik hier heel veel verder mee ga komen. Direct hak ik de knoop door. Ik zeg ‘ja’ tegen mezelf! “JA dit ga ik doen!” Ik voel een enorme kracht door mijn lijf stromen en voel me superblij!

Online programma

Nadat ik betaald heb komen meteen de twijfels: oeps, wat heb ik nou gedaan, is dit wel een goede keuze? Toch zijn ze nu minder aanwezig en kan ik ze beter naast me neer leggen. Ineens denk ik aan de duif en kijk door het raam naar buiten, maar het plekje is leeg. Ik voel een gekke kriebel in mijn buik en kan een glimlach niet weerstaan. Heeft de duif mij nou geholpen? Het voelt als een mooi en helder inzicht. Deze keer wint mijn hart van mijn hoofd. Ondanks de twijfels die ik voel, voel ik voornamelijk de kracht, de duidelijke JA. Ik zeg ‘ja’ tegen het maken van een website en een online programma om zo mensen verder te kunnen helpen in hun leven. Wat een vrijheid om zo’n snelle beslissing te maken! Voordat ik naar bed ga, zoek ik nieuwsgierig de spirituele betekenis van de duif op: “Als de duif op jouw pad gekomen is, dan geeft hij je de boodschap om net als hij te varen op je intuïtie. Duiven hebben namelijk een feilloos richtingsgevoel en komen altijd weer thuis. Thuis. Wat is jouw thuis? Is dat jouw huis? Nee, het is thuiskomen in jezelf. Het maakt niet uit waar je fysiek bent. Als je thuis kan komen in jezelf, kun je overal ter wereld wonen en leven.” Wauw, die duidelijke ja is dus mijn intuïtie. Een spontaan gevoel van wat goed is om te doen. Het aanvoelen dat een beslissing maken goed zal uitwerken, ook al weet je nog niet precies hoe en wat. “De duif kan je ook vragen om keuzes te maken. Welke vliegroute neem je om je doel te bereiken? Laat je je afleiden door alles en iedereen of kies je de kortste weg en leg je de focus geheel op waar jouw passie ligt?” Het lezen van deze woorden voelen als een bevestiging en weer voel ik die enorme stroom van kriebels in mijn buik. Ergens diep vanbinnen weet ik dat dit een juiste keuze is en ik besluit om er helemaal voor te gaan. Ik spring in het diepe en ga mijn passie volgen, dank je wel duif! Het is tijd om mijn vleugels uit te slaan.

Gratis E-book: 8 duidelijke kenmerken van een depressie

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste ontwikkelingen en daarnaast gratis tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt ingeschreven, dank je wel!