Selecteer een pagina

Meerdere mensen hebben gevoeld/gedacht – waaronder ikzelf – dat 2020 (energetisch) een bijzonder jaar zou worden. Hier is niks aan gelogen want een bijzonder jaar, dat was het.. Misschien niet op de manier zoals we het ons hadden voorgesteld want dit heeft niemand kunnen voorzien. Maar dat het bijzonder was kan niemand ontkennen. Er worden steeds meer mensen wakker. Met wakker bedoel ik, meer bewust. Bewust leven, gaan zien en begrijpen hoe het werkt. Hoe iets in elkaar steekt en waarom sommige dingen gebeuren, het grotere plaatje zien. Zo ook dit jaar. Er is veel chaos, angst, paniek en onzekerheid omdat dingen die zeker leken wegvielen. Omdat iets waar je hard voor gewerkt hebt er misschien niet meer is. Omdat sommige mensen afscheid moesten nemen van een dierbare. Dat is heel heftig en verdrietig. Deze verschuiving brengt veel chaos en onrust met zich mee en tegelijkertijd is chaos soms eerst nodig om overzicht te creëren. Dat dingen eerst door elkaar moeten worden geschud voordat je het grotere plaatje kunt zien. Dat je ziet dat je ook dit aankunt, dat je niet zomaar omvalt en dat er weer andere, misschien zelfs veel betere tijden komen ook al weet of zie je nog niet hoe.

Eigen invloed

Dat we zien wat wijzelf als mensen met de aarde, met de natuur doen. Hoeveel invloed wij daar op hebben en dat niets vanzelfsprekend is. Dat we allemaal kwetsbaar zijn. Het is zo makkelijk om te blijven klagen, om vast te blijven zitten in het negatieve. Er is niks mis mee om soms even flink te lopen klagen, om een potje te huilen of even geen zin te hebben in de dag, om het bijltje erbij neer te gooien, om er even klaar mee te zijn. Om je af te zonderen en de boel de boel te laten, om het echt even niet meer te weten en alleen maar het negatieve te zien. Maar kijk ook eens naar de andere kant. Er is zoveel om nog van te genieten, om dankbaar voor te zijn. En dan heb ik het niet over wanneer je in een rouwproces zit om iemand of iets wat je missen moet, maar wel wanneer je gezond bent, mensen om je heen hebt die van je houden, een huis hebt, een warm plekje om te wonen. De meest simpele dingen zijn er voor veel mensen wel. Ik durf dit te zeggen omdat ik zelf dondersgoed weet hoe zwaar het leven kan voelen. Omdat ik zoveel zwarte bladzijdes in mijn leven heb en hier heel veel over geleerd heb waardoor ik nu kan zeggen dat er ook heel veel lichtheid is. Juist van die zware periodes, die op dat moment zo machteloos en overweldigend kunnen voelen, kunnen we enorm veel leren. Natuurlijk zien we dat niet als we er middenin zitten, wanneer emoties de overhand hebben, maar wellicht wel na een tijdje, als het weer wat rustiger is.

We zijn er nog niet

Hoewel we ons nu opmaken voor een nieuw jaar, gebeurt er nog enorm veel om ons heen. Er zijn veel (energetische) verschuivingen gaande en wat ik voel is dat 2021 ons nog meer gaat laten (in)zien. We worden nog meer bewust. Hoewel dit niet voor iedereen geldt, gaan er toch bij steeds meer mensen de ogen open. Natuurlijk kan ik niet zeggen hoe dingen precies gaan lopen, ik ben geen waarzegger. Maar er vindt een grote verschuiving plaats in positieve zin. Nu al, ook al voel of zie je het misschien nog niet. We mogen steeds meer de controle los leren laten. Dat is spannend en eng want, wat gebeurt er dan? We mogen gaan beseffen hoeveel invloed wij als mens hebben. Weet dat jij een hele belangrijke functie hebt, dat je veel meer in te brengen hebt dan je nu misschien denkt. Wees je ervan bewust hoeveel kracht je in je hebt. Alles begint bij jezelf. Alles begint bij hoe jij tegen een situatie aankijkt en hoe jij je over jezelf voelt. Als je dingen doet die jij prettig vindt dan help je de aarde al. Want je verhoogd dan je trilling en dient het grotere geheel. Als iedereen goed voor zichzelf zorgt kan hij of zij er beter zijn voor een ander. Zo helpen en steunen we elkaar. Worden we allemaal een stukje lichter en liefdevoller. Dit werkt aanstekelijk en op een diepere laag door.

Kleine stapjes voor een hoger doel

Natuurlijk betekent dit niet dat er nooit meer grauwe dagen of periodes zijn. Die zullen altijd blijven omdat we steeds weer nieuwe uitdagingen op ons pad krijgen waar we van kunnen leren en door kunnen groeien. Dat is het leven. Je kunt er wel voor kiezen om ermee aan de slag te gaan, om dingen anders te gaan doen. Je hebt elke dag een keuze. Dit hoeft niet groot of heel rigoureus te zijn. Het kan al iets simpels zijn door bijvoorbeeld je dag te beginnen met een gezond ontbijtje of een bewuste positieve gedachte. Voor iedereen werkt dit anders. Zelf mediteer ik elke dag, keer ik echt even naar binnen. Laat ik de buitenwereld voor wat het is, ook al staan mijn gedachten niet graag stil. Het is hard werken, iets nieuws je eigen maken, maar is dat niet met alles zo? Het is een proces en het mag een leefstijl worden, iets wat bij je past, waar je op de lange termijn gelukkig van wordt. Ik hoop dat je – in welke omstandigheden je dan ook zit – de kracht, ruimte en het vertrouwen voelt om er een heel mooi nieuw jaar van te maken en open durft te staan voor heel veel nieuwe kansen en mogelijkheden want, die zijn onderweg.

Ik wens je fijne dagen en een mooi en gezond 2021 vol liefde, rust, vertrouwen, kansen, magie en wonderen!

Gratis E-book: 8 duidelijke kenmerken van een depressie

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste ontwikkelingen en daarnaast gratis tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt ingeschreven, dank je wel!